Et ukjent geni fra Norge

Verker av Ludvig Irgens -Jensen

15. aug. 2021 KL. 14:00 - 15:00

I 1928 ble Ludvig Irgens-Jensen berømt over natten da avisene kunnemelde at «et ukjent geni fra Norge», hadde fått første pris i den skandinaviske seksjonen for en internasjonal konkurranse ved Schubert-feiringene i Wien. Orkesterverket var Passacaglia og interessen ble opprettholdt i mange måneder fordi det ikke kom til en oppførelse. Men musikken slo godt an, også i utlandet, og i perioden 1930-1960 var Passacaglia det mest oppførte større samtidsverket fra Norge. Av kammermusikkverkene av Irgens-Jensen er bare hans fiolinsonate spilt inn. Men nå er notene av alle verk blitt tilgjengelig gjennom Norsk notearv.

I vår konsert ved Holmeegenes skal vi ta noen av de mest kjente komposisjoner av Ludvig Irgens Jensen, blant annet hans fiolinsonate (1924) , Bols vise (1938), Altar (1839)og Rondo (1924).

Det blir en nydelig konsert som også skal ha noen kortere verk fra Svendsen. I perioden 1930-1960 var Irgens-Jensen den mest oppførte komponist i Skandinavia.

Klaver: Julie Yuquing Ye

Fiolin: Laurens Weinhold